HISTORIE

De Hart is een familiebedrijf, dat al meer dan 80 jaar actief is op het gebied van transport en logistiek. Aan ervaring en expertise geen gebrek. Maar ook op het gebied van service, punctualiteit en efficiency hebben we onze klanten het nodige te bieden. Met ons motto ‘afspraak is afspraak’, staan wij erom bekend onze afspraken na te komen.

We gaan meer dan 80 jaar terug in de tijd. Marinus de Hart verzorgt vanaf 1936, vanuit Herpt, het vervoer van groente en fruit naar de veiling. Met paard en wagen is hij dagelijks op pad om producten bij de telers op te halen en naar Drunen te brengen. Daarnaast verzorgt hij het transport van melk voor een groot aantal boeren in de regio.

Met de komst van Marinus’ zonen in het bedrijf, wordt een vrachtwagen aangeschaft. Ad en zijn broers hebben de mogelijkheid Europa te ontdekken en die kans laten zij niet liggen. Vanaf dat moment worden groente en fruit naar het buitenland geëxporteerd. Dat werpt zijn vruchten af, de onderneming groeit explosief en een grotere bedrijfshal blijkt noodzakelijk.

 

Al drie generaties hart voor transport

Een nieuw pand, op industrieterrein Heesbeen in Heusden, biedt het bedrijf niet alleen meer ruimte, maar ook nieuwe mogelijkheden. Zo wordt overgegaan op volledig koeltransport, inclusief het vervoer van bloemen en planten. Medio jaren ’80 komt huidige eigenaar Bas den Dekker bij het bedrijf te werken. Hij krijgt de gelegenheid het bedrijf volledig naar zijn hand te zetten en een nieuwe koers uit te stippelen. En met succes. Het bedrijf maakt halverwege de jaren ’90 opnieuw een flinke groei door. Samen met zijn vrouw Esther, de derde generatie De Hart, staat hij momenteel aan het roer van de onderneming.

Het bedrijf bedient dagelijks diverse vaste relaties in binnen- en buitenland. Groente, fruit, planten, bloemen en andere geconditioneerde producten worden met de grootste zorg vervoerd. Net als Marinus de Hart 75 jaar geleden deed, maar dan met de middelen van deze tijd! 


adminHISTORIE