GECONDITIONEERD TRANSPORT

De Hart verzorgt dagelijks koeltransporten van en naar met name Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Wij zijn gespecialiseerd in het vervoer van bloemen, planten, groente, fruit en andere geconditioneerde producten voor tal van opdrachtgevers in binnen- en buitenland.

Geconditioneerd transport is het bij een gecontroleerde atmosfeer vervoeren van bederfelijke goederen zonder onnodig verlies van kwaliteit. Geconditioneerd vervoer, ook wel koeltransporten, koelvervoer of temperatuur gecontroleerd transport genoemd, wordt toegepast bij het vervoer van groente, fruit, voedingsmiddelen en bloemen en planten transport. Een bedrijf dat koeltransporten uitvoert van en naar Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en elders in Europa is De Hart Temperature Controlled Transport. 

Wij voeren koeltransporten uit voor een groot aantal opdrachtgevers in de fruit, groente, bloemen, planten en voedingsmiddelen branche. Gelegen op korte afstand van steden als Tilburg, Breda, Den Bosch, Eindhoven en Waalwijk, zijn wij voornamelijk werkzaam voor opdrachtgevers in Noord Brabant. Daarnaast verzorgen wij geconditioneerd planten en bloemen transport en koelvervoer van groente en fruit voor exporteurs in Antwerpen, Rotterdam, Amsterdam en het Westland. 

Geconditioneerd transport is een belangrijk aspect binnen de food, bloemen en medicijnen branche. Het vraagt de nodige flexibiliteit en een goed logistiek systeem, om bloemen, planten en voedingsmiddelen in de juiste condities naar locaties in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en elders in Europa te vervoeren. Een complex proces, dat De Hart Temperature Controlled Transport optimaal beheerst. Door het zo efficiënt mogelijk inplannen van koeltransporten vanuit Tilburg, Breda, Waalwijk, Den Bosch, Rotterdam, Amsterdam of elders in Nederland naar Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland kunnen wij direct inspelen op uw logistieke wensen en eisen. 

Het nut van temperature controlled transport
Groente, fruit, bloemen, planten en andere gekoelde voedingsmiddelen dienen geconditioneerd vervoerd te worden. Een reden om producten middels temperatuur gecontroleerd transport te vervoeren, is het tegengaan van bederf, zoals bijvoorbeeld bij het vervoer van groente, fruit en andere food producten. Een andere reden om voor koelvervoer te kiezen is het voorkomen van het smelten van bevroren voedingsmiddelen. Producten die vragen om temperature controlled transport, oftewel geconditioneerd vervoer, zijn

  • bloemen en planten
  • groenten en fruit
  • vlees en vleeswaren
  • zuivel voedingsmiddelen
  • food producten

Deelmarkt koelvervoer
Temperatuur gecontroleerd transport vormt een belangrijke deelmarkt in het beroepsgoederenvervoer over de weg. Van de circa 12.000 Nederlandse vervoerbedrijven is ongeveer 11 procent geheel of gedeeltelijk actief in het geconditioneerd vervoer. De helft daarvan, waaronder De Hart Temperature Controlled Transports, richt zich volledig op het vervoer en de logistiek van geconditioneerde goederen. Deze gespecialiseerde vervoerders kenmerken zich door specifieke productkennis. En niet voor niks. Koelvervoer vereist een hoge mate van nauwkeurigheid. Eén graad temperatuur verschil met de ideale vervoerstemperatuur van bloemen, planten, fruit, groente en andere voedingsmiddelen kan ervoor zorgen dat de producten bederven (fruit, groente, food) of onverkoopbaar worden (bloemen, planten). De eisen die aan koelvervoer bedrijven worden gesteld, zijn dan ook zeer hoog. 

De Hart koeltransporten kent als geen ander de wetten en regels in de koelvervoer sector en kan u optimaal van dienst zijn, als het gaat om bloemen en planten transport van en naar Nederland, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Ook op het gebied van groente, fruit en andere gekoelde voedingsmiddelen is De Hart Temperature Controlled Transports dé specialist. Het Heusdense transportbedrijf, gelegen op korte afstand van Waalwijk, Den Bosch, Eindhoven, Breda en Tilburg, ziet een gesloten koelketen als pure noodzaak voor het afleveren van goede producten. De temperatuurregistratie systemen vormen dan ook een belangrijk aspect van het geconditioneerd transport traject. 

Uw partner in fruit, groente, planten en bloemen transport
Is De Hart Temperature Controlled Transports uw partner voor bloemen en planten transport naar Duitland, Oostenrijk en Zwitserland? Of wilt u groente, fruit en andere gekoelde food producten, middels temperatuur gecontroleerd transport van Nederland naar landen in Europa laten vervoeren? Dan zijn wij u graag van dienst.  Neem dan contact op met De Hart via het contactformulier op onze site of via tel. 0416 661 123. 


adminGECONDITIONEERD TRANSPORT